موسسه فرهنگی راه روشن واحد جوان و نوجوان

با مدیریت استاد مهرجردی
موسسه فرهنگی راه روشن واحد جوان و نوجوان
آخرین نظرات

برنامه ریزی برای اوقات فراغت(2)

سه شنبه, ۳ تیر ۱۳۹۳، ۰۸:۰۰ ق.ظ

4. ویدئو

یکى دیگر از زمینه‌ها و فعالیت‌هاى گذران اوقات فراغت نوجوانان و جوانان تماشاى فیلم‌هاى ویدئویى است و برخى از جوانان و نوجوانان دیدن فیلم را براى گذران اوقات فراغت خود انتخاب مى‌کنند و شکى نیست که فیلم‌هاى مناسب ویدئویى به عنوان یک وسیله سمعى و بصرى مى‌تواند تأثیر عمیقى در طرز تفکر تماشاگران گذاشته و ساعات فراغت را کارساز نمایند.


البته بدیهى است که امکان استفاده منفى از این دستگاه نیز میسّر است و از سوى دیگر، تعداد زیادى دستگاه ویدئو در خانواده‌هاى ایرانى به نمایش فیلم‌هاى مختلف مشغولند. 

«بیش از  75  درصد جوانان در اوقات فراغت خود به تماشاى ویدئو و سى دى پرداخته و در این خصوص فیلم‌هاى سینمایى و موسیقى را به سایر برنامه‌ها ترجیح مى‌دهند.»

 

یکى از عوامل مهم بزهکارى در بین نوجوانان، مشاهده سى‌دى‌هاى جنایى و تحریک‌کننده امور غیراخلاقى است. بنابراین ضرورت توجه خاصى به انواع رسانه‌ها در این زمینه ضرورى است.

رسانه‌هاى گروهى از طریق نمایش فیلم‌هاى جنایى، صفحات حوادث مطبوعات و رمان‌هاى پلیسى و جنایى در امر یادگیرى و ازدیاد جرایم تأثیر نامطلوبى دارند؛ چون بسیارى از مجرمین جوان سعى کرده‌اند خود را به جاى هنرپیشه‌هاى فیلم‌هاى جنایى گذارند. به عبارت ساده‌تر، اعمال آنها را تقلید نموده‌اند.

 

5. سینما


یکى دیگر از فعالیت‌ها و زمینه‌هاى پر نمودن بهینه اوقات فراغت نوجوانان و جوانان سینماست و به راستى که مى‌توان آن را به عنوان یک وسیله آموزشى بسیار مۆثر و یک معلم باارزش اجتماعى یاد نمود.

نیروى مرموز و سحرآمیزى که در نمایش فیلم‌هاى سینمایى وجود دارد تا آن جاست که کودک خردسال تا مرد سال خورده را به سوى خود مى‌کشاند.

از این‌رو، مى‌توان سینما را یکى از پیشرفته‌ترین وسایل تعلیم و تربیت معرفى نمود که مى‌تواند در پر نمودن بهینه اوقات فراغت نوجوانان و جوانان مۆثر باشد.

البته در آسیب‌شناسى سینما به این نکته مهم باید توجه داشت که «سینما به اغراق‌گویى در ارزش‌ها و تحریک احساسات جوانى و ماجراهاى شادى‌بخش یا جنایى پرداخته است که تمام این تغییرات موجب عدم پذیرش رفتارهاى جوانان توسط والدین مى‌گردد که سرانجام به ستیزه بین آن ها منجر مى‌گردد.»

 

بررسى‌ها نشان مى‌دهد که تماشاى فیلم‌هاى سینمایى تأثیر عمیقى بر روى منش و شخصیت بینندگان فیلم دارد؛ به ویژه این که بیش تر فیلم‌هاى سینمایى با خشونت همراه است که مى‌تواند پرخاش گرى در روابط شخصى افراد را افزایش دهد. تأثیر این فیلم بر کودکان و نوجوانان به مراتب بیش تر است. تماشاى خشونت در فیلم‌هاى سینمایى مى‌تواند رفتار پرخاش گرانه را از چند طریق برانگیزد :

1. تعلیم شیوه‌هاى پرخاش گرانه رفتار؛
در گزارش‌ها به مواردى از کودکان و نوجوانان برمى‌خوریم که عمل خشونت‌آمیزى را که قبلا در فیلم دیده‌اند، عینآ انجام داده‌اند.


2. افزایش برانگیختگى؛
به هنگام تماشاى برنامه‌هاى خشونت‌آمیز در مقایسه با برنامه‌هاى دیگر، افزایشى در برانگیختگى هیجانى دیده مى‌شود که احتمال رفتار پرخاشگرانه را افزایش مى‌دهد.
 
3. کاهش حساسیت نسبت به پرخاشگرى؛
تماشاى برنامه‌هاى خشونت موجب برانگیختگى هیجانى مى‌شود، اما با تکرار آن، از شدت واکنش‌هاى فیزیولوژیکى کاسته مى‌شود. ممکن است کندى هیجانى حاصل از تماشاى ممتد فیلم‌هاى خشونت‌آمیز، بر قدرت احساس هم دردى با رنج افراد در زندگى واقعى اثر بگذارد و از آمادگى ما براى کمک به آنان بکاهد.
 
4. کاهش قید و بندهاى رفتار پرخاشگرانه؛
بررسى‌ها نشان مى‌دهد که تماشاى فرد دیگرى که رفتار پرخاش گرانه دارد، این قیود را سست مى‌کند. وقتى مى‌بینیم دیگران پرخاش مى‌کنند و این عمل اثرات نامطلوبى هم در پى دارند، بیشتر مایل مى‌شویم خصومت خود را ظاهر سازیم.
 
5. تحریف نظرات مربوط به حل اختلافات؛
بر پرده سینما اغلب اوقات اختلاف‌هاى شخصى با پرخاش بدنى حل مى‌شود، دیدن این که افراد خود با توسل به خشونت بر افراد بد پیروز مى‌شوند، نه تنها چنین رفتارهایى را در نظر ما قابل پذیرش مى‌سازد، بلکه از لحاظ اخلاقى نیز به آن ها وجه مى‌بخشد.


  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۳/۰۴/۰۳
  • ۳۳۵ نمایش

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">