موسسه فرهنگی راه روشن واحد جوان و نوجوان

با مدیریت استاد مهرجردی
موسسه فرهنگی راه روشن واحد جوان و نوجوان
آخرین نظرات

برنامه ریزی برای اوقات فراغت(1)

دوشنبه, ۲ تیر ۱۳۹۳، ۰۸:۰۰ ق.ظ

بسم الله الرحمن الرحیم

در زمان های بیکاری چکار کنیم؟؟

یازده ایده برای زمان بیکاری :

1. ورزش

ورزش و بازى از قدیم‌ الایام یکى از صور مهم گذران اوقات فراغت بوده است و بسیارى از دانشمندان گرایش انسان به ورزش و بازى را ناشى از یک نیاز فطرى و غریزى مى‌دانند.


 

براى نمونه، راس معتقد است: «اشتیاق مردم امروزى به ورزش و بازى از عطش غریزى حاکى است؛ چه در دنیاى یکنواخت و زندگى شاق و ملال‌انگیز کنونى، بازى، خاطر را از امور عادى حیات منصرف مى‌کند و به امورى تازه که مطبوع طبع است معطوف مى‌دارد.»

 

 پستالوزى اعتقاد داشت که ورزش و بازى ازطریق درگیرى‌ها، سرگرمى‌ها، کوشش‌ها و فعالیت‌ها بر مجموعه اعمال لازم براى زندگى فرد کمک کرده و از این طریق انسجامى محکم میان روح و جسم برقرار مى‌کند. 

 

فروبل ورزش و بازى را به مثابه ساده‌ترین راه بیان نیروى سازنده فرد در نظر داشت.

لیبرمن، از تحقیقات خود نتیجه گرفت که با فراهم آوردن فرصت‌ها توأم با بازى مى‌توان قدرت خلّاقیت را رشد داد.

 

در نهایت، هم چنان‌که علم، خواب، خوراک و استراحت داراى هدفى مى‌باشد، تفریح و سرگرمى هم داراى نتیجه مفید است و زمانى را که انسان براى تفریح و سرگرمى مى‌گذراند نیز باید در جهت اهدافى باشد.

یکى از مهم‌ترین اهداف ورزش آماده‌سازى جسم و روح انسان براى انجام کار مفید و بهتر است و در حقیقت، بهترین نوع تفریح که مى‌تواند جسم و روح ما را تقویت کرده و روح را تعالى بخشد، ورزش است که هم تفریح مى‌باشد و هم سازنده.

جمله معروف «عقل سالم در بدن سالم است» خود مصداقى از این جهت است.

ورزش ضمن آن که یک عمل تفریحى و نشاط‌آور و سرگرم‌کننده در ساعات اوقات فراغت است، وسیله‌اى مۆثر در حفظ سلامت بدن و نیرومندى جسم است، هم چنین تقویت‌کننده مهارت‌هاى حسى و حرکتى در فرد و در نهایت، مى‌تواند موجب افزایش قدرت تفکر فرد گردد.

 

2. هنر و فعالیت‌هاى مربوط به آن


خلق و ایجاد اصولا لذت‌بخش و تحریک‌کننده ذوق انسان است. لذتى که از پدید آمدن یک اثر هنرى و یا حتى از تهیه و تکمیل یا تعمیر وسایل مورد نیاز زندگى با کوشش شخص به انسان دست مى‌دهد، در اصلْ نوعى تغذیه روان و تقویت استعدادهاى نهفته انسانى را به همراه دارد و به سبب همین انگیزه درونى، مشغول شدن به این‌گونه فعالیت‌ها در اوقات فراغت جنبه سازنده و آموزنده قوى داشته و تقویت و تلطیف مهارت‌هاى دستى و نیرومندى هنرى انسان را موجب مى‌شود.

 

«کاربرد نقاشى، قصه، داستان و نمایش در تشخیص مشکلات عاطفى و نابسامانى‌هاى روحى، خصوصآ در روان‌درمانى کودک و نوجوان مورد تأکید قرار دارد؛ زیرا هنر شیوه‌اى مناسب در بیان غیرمستقیم است. در این شیوه، مشکلات و محدودیت‌ها راحت‌تر بیان مى‌شود.»  بنابراین، پر نمودن اوقات فراغت از طریق فعالیت‌هاى هنرى کاربردى فراوان دارد.

 

3. برنامه‌هاى کانون‌هاى فرهنگى و تربیتى

که عمده کار آن ها فعالیت‌هاى هنرى، آموزشى، ورزشى، کلاس‌هاى قرآن، اردوهاى مختلف، کلاس‌هاى تقویتى و... 

یکى دیگر از برنامه‌هاى گذران اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در فصل تابستان، کانون‌هاى فرهنگى و تربیتى مى‌باشند مى‌باشد و چون این مراکز زیر نظر وزارت آموزش و پرورش اداره مى‌شوند و گردانندگان آن مربیان و معلمان مى‌باشند، مى‌توان از آن به عنوان مرکز مطمئن‌ترى براى گذران اوقات فراغت سودمند نوجوانان و جوانان یاد کرد.

«عده‌اى از صاحب‌نظران معتقدند که فعالیت‌هاى اوقات فراغت در نهایت موجب رشد و توسعه فرهنگى در جامعه خواهد شد و در اثر فعالیت‌هاى سالم از جمله شرکت در اردوهاى جمعى، نه تنها از فرصت‌هاى بیکارى و بعضآ بزهکارى اجتماعى کاسته مى‌شود، بلکه اشاعه فرهنگ عمومى و توسعه فرهنگى و نشاط و سرزندگى در جامعه افزایش خواهد یافت.»

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۳/۰۴/۰۲
  • ۳۰۰ نمایش

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">